Tusen takk til Hafrsfjord Rotaryklubb og Stavanger Rotaryklubb!

I siste nummer av Rotary i Vest er det et flott oppslag:

Fotballbaner for jenter og gutter i Syria


Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal besøkte nylig Hafrsfjord Rotaryklubb og Stavanger Rotaryklubb på et fellesmøte for klubbene.
Omdal fra Stavanger har hatt en rekke toppverv innen norsk og internasjonal fotball. Han har vært fotballpresident i Norge og hatt styreverv i både FIFA og UEFA. Det har blitt til et stort personlig nettverk på høyt nivå i de mange land.
Dette bruker han nå for å skape fotballglede for jenter og gutter i fattige og krigsherjede byer.
«Foreningen Fotballbaner for jenter og gutter i Kobané, Raqqua, Quamishlo og Tabqa» ble opprettet i 2016 etterinitiativ fra Per Ravn Omdal og tidligere politiker Erling Folkvord.
Tre anlegg med to fotballbaner med kunstgress ble åpnet i 2019, 2022 og 2023. Hver av de kostet en million kroner. Nå avslutter de aksjonen med det fjerde anlegget for å hjelpe barn i Tabqa ved å bygge to kunstgressbaner derungene bor og går på skole.
«Fotballen kan ikke viske ut krigsminnene som preger barna i Syria, men aktiv lek og utfoldelse på en «ekte» fotballbane kan gi dem nye og positive perspektiver på livet,» sier Omdal. «Prosjektet trenger penger for komme i mål med de to siste banene, og hvert øre går rett til saken.»


I Hafrsfjord Rotaryklubb ble beløpet fra siste klubblotteri gitt til denne saken

– les mer på https://fotballbane.org
Og dersom du eller din klubb ønsker å gi et bidrag, så er kontonummeret: 1503.82.85391 og VIPPS 74665


Bilder: Ellinor Bryne – Tekst: Solveig Fløgstad

Bilde: Ellinor Bryne Per Omdal holder foredrag for klubbene.
Del denne saken