Vellykka tiltak av Idrettslaget Solid på Stord

Hvert år arrangerer Solid fotball «Eat move sleep cup». Cirka 190 lag deltar. I forbindelse med årets cup gikk femti kroner for hver påmelding til Foreningen Fotballbane for jenter og gutter i Kobanê.

Grethe Fadnes forteller at klubben har etablert prosjektet «Solid aid».

Vi føler at vi har mer å gi enn det vi gir til nærmiljøet. Det var på denne bakgrunnen at vi økte kontingenten med 50 kroner og at disse pengene går til å støtte andre utafor bygda. I år ble vi oppmerksomme på det flotte initiativet til Per Ravn Omdal, en person som vi har hatt god kontakt med og som har besøkt våre arrangementer tidligere.

I forbindelse med turneringen utgir vi «Solidavisa» som er på 48 sider, i den hadde vi et helsides oppslag om deres innsamling. Vi sprer avisa til alle de 13000 husstandene på Stord og Bømlo. Og nytt av året er at vi har begynt med Vipps slik at folk kunne kjøpe kioskvarer i nettkiosken. De kunne også kjøpe en gave til deres innsamling på 50 kr. Vi har bestemt at vi skal beholde muligheten til å kjøpe en gave på 50 kroner og at denne skal gå til dere, forteller Grethe videre.

Vi spør Grethe hvorfor de gjør dette?

Klubben er opptatt av verdier. Vi er opptatt av å oppdra gode mennesker som har positive holdninger. Inkludering er en viktig verdi for oss. Vi føler rett og slett at vi har mer å gi enn det vi gir til nærmiljøet.

Grethe Fadnes

Vi takker ydmykt for innsatsen, holdningen og for gaven på 8500 kroner.

Del denne saken