Per Ravn Omdals tale ved minnestunden for Erling Folkvord 19.3.24

Det er med stor sorg og dypt savn at vi mottok budskapet om Erling Folkvords plutselige bortgang.
Vi har mistet et enestående medmenneske og en trofast venn. En som brydde seg og som alltid var parat for de rundt seg, for underpriviligerte og vanskeligstilte. Hans lune og godslige humor og optimisme overvant de mest negative strømninger.
Erlings engasjement mot korrupsjon og maktmisbruk er legendarisk og mange i Norge vil huske ham som den rettskafne og uselviske politikeren.
Han fokus var både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kurderne sto sentralt i flere bøker, artikler, agitasjon og bistand .  Kontaktflaten har vært unik fra Abdullah Öcalan på tidlig 90-tall til dagens lederskap i Kurdistan hjemme og ute. Foreningen har mottatt utallige kondolanser fra alle våre samarbeidspartnere og ulike privatpersoner som verdsetter Erlings mangeårige innsatser for Kurdistan høyt.

På Erlings entusiastiske initiativ ble Foreningen for fotballbaner for jenter og gutter i Kobane, Raqqa, Qamishlo og Tabqa stiftet i 2016 sammen med undertegnede og etter hvert flere fagorganiserte og fotballfolk.  Stat og kommune, bedrifter og privatpersoner i felles forståelse har bidratt. Det er et konstruktivt samspill for å gjøre hverdagen litt bedre for barn i krigstruede samfunn, ved å bygge møteplasser for allsidig lek og  positivt samvær. 

Seks fotballbaner i tre byer er bygd så langt. Bruken er overveldende.

Erling, du har vært en helt sentral pådriver og motivator i dette arbeidet. Vi savner deg veldig.

Taqba står for tur og skal fullføres i Erlings ånd og hans navn skal knyttes til anleggene.

Del denne saken