Oslo kommune bevilget 25 000 under feiring av 100 årsdagen for Oslo Idrettskrets

Oslo Idrettskrets feiret 100 år den 4. mai i Oslo Rådhus. Kommunen delte ut premier til utøvere som hadde vunnet medaljer i OL og VM eller prestert på annen måte internasjonalt. Pris ble også delt ut til Årets Klubb i Oslo og Årets Frivillige.

Selve jubileumsgaven fra Oslo Kommune i anledning Idrettskretsens 100 år var tildelingen på 25 000 til Foreningen Fotballbane for jenter og gutter i Kobanê.

Ordføreren, Marianne Borgen begrunnet tildelingen med at innsamlingen er et flott initiataiv som støtter  barns oppvekst ved at de får anledning til å spille sammen utvikle gjensidig respekt og vennskap. Samtidig støttes opparbeidelsen av en ødelagt by og ordføreren var spesielt opptatt av solidaritet med den 3. verden. Ordføreren berømmet foreningen og det initiativet som var tatt av tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal og tidligere medlem av Oslo Bystyre, Erling Folkvord.

I sin takketale sa Per Ravn Omdal at myndighetene i Kobanê ved ungdoms og idrettskontoret er utrolig takknemlige for innsamlingen og bidraget fra Oslo Kommune. Omdal påpekte at Kobanê er et flerkulturelt samfunn akkurat som i Osloidretten. Han påpekte også at foreningen prioriterer jenter, og at dette også ligger i selve navnet til foreningen.

Flere bilder fra seremonien finner du på: https://www.flickr.com/photos/oslobystyre/albums/72157681028350731/with/34402626466/

Vi takker igjen Oslo Kommune.

(Foto: Oslokommune/Sturlason)

Del denne saken