Notodden kommunestyre bevilger 10 000 kroner!

Telen skrev følgende artikkel, lørdag 8. oktober 2016
Kilde: Telen 8.10.2016.

Flertallet i Notodden kommunestyre bevilget torsdag 10 000 kroner som et bidrag til å bygge fotballbaner for barn og unge i den krigsherjede Syriske byen Kobane.

– Det synes jeg er særdeles strålende, sier fotballpersonligheten Per Ravn Omdal, tidligere mangeårig president i Norges Fotballforbund, visepresident i UEFA og styremedlem i FIFA.

– Han har som privatperson sammen med blant andre Oslopolitikeren Erling Folkvord satt i gang en forening med mål om å bygge en eller flere fotballbaner for jenter og gutter i Kobane. Byen ligger tett inntil grensen mot Tyrkia, og var lenge okkupert av IS, men byen ble tatt tilbake i januar 2015 og er under gjenoppbygging.

Var enig
Det var Rødts Morten Halvorsen som i kommunestyret fremmet saken som en interpellasjon og forslo å bevilge pengene.

– Jeg deler Halvorsens syn på den umenneskelige tragedien som utspiller seg i Syria. Med et lite bidrag på 10 000 vil Notodden kommune ta del i og bidra til at en del barn i byen Kobane får et fritidstilbud knyttet til aktivitet og glede. Dette er noe barna i det aktuelle området har både behov for og ikke minst fortjener i en krevende livssituasjon, sa ordfører Gry F. Blöchlinger.

– Vi kan ikke være inne i en egen boble her i Norge og Notodden. Vi må gjøre noe. Det er jo også kommet flyktninger fra dette området hit til Notodden, supplerer Halvorsen.

Også Norsk Fotballtrenerforening støtter denne aksjonen.

Bygger opp igjen
– Vi samler altså inne penger for å hjelpe der det er verst. Her i Kobane måtte flere hundre tusen mennesker rømme, men byen er i ferd med å bli bygget opp igjen, forteller den tidligere fotballpresidenten Omdal.

Denne gangen som privatperson, men gjennom flere år jobbet han med tilsvarende prosjekter for fotballforbundet og med bistandsmidler i hele Midtøsten, Iran, Irak, libanon, Syria, Egypt og i Jordan – der det også ble bygget fotballbaner inne i flyktningleirene.

– Vi bygger der det er unger, for å skape optimisme og samhold. Fotballen bidrar til å skape litt større respekt for hverandre – og en lek vekk fra en hverdag som kan være ganske grå, fortsetter Omdal.

Han setter svært stor pris på at Notodden kommune er en av de aller første som blir med på dette – og håper det kan være starten på at prosjektet kan rulle og gå ut til mange flere kommuner.

Vil bygge:
Både Notodden-ordfører Gry F. Blöchlinger og tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal vil bygge fotballbaner i krigsherjede Syria. Her fra åpningen av Lisleherad Aktivitetspark tidligere i år. Det var Rødts Morten Halvorsen som reiste saken i kommunestyret. | FOTBALL: Barn i Syria får fotballbaner, blant annet med pengestøtte fra Notodden kommune.

© Telen

Del denne saken