NFF: Lise Klaveness gir prispenger til fotballprosjekt i Syria

Fotballpresidenten har valgt Foreningen Fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê, Raqqa og Qamishlo som mottaker av premien fra Årets navn-kåring.

Foreningen har bygget flere fotballbaner i krigsherjede områder i Syria. Her fra åpningen av den ene av to baner som er bygget i byen Kobane i 2019. | Foto: Foreningen Fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê, Raqqa og Qamishlo

Torsdag ble fotballpresident Lise Klaveness kåret til Årets navn av VG. Med utmerkelsen følger en premiepott på 50 000 kroner, og Klaveness har valgt å donere dette til  Foreningen Fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê, Raqqa og Qamishlo, som bygger fotballbaner i Syria for å gi barn og unge i krigsherjede områder mulighet til å utfolde seg i fellesskap, lek og glede gjennom fotballaktiviteter.

– Jeg ønsker at pengene skal gå til et prosjekt som hjelper samfunnets aller mest utsatte gjennom å bruke fotball som redskap. Og da er Foreningen Fotballbaner for jenter og gutter i Kobanê, Raqqa og Qamishlo et godt og naturlig valg, sier Klaveness.

Les mer om foreningens arbeid i Syria her 

Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal er nestleder i foreningen, og han setter stor pris på donasjonen fra Klaveness.

– Vi i foreningen er veldig, veldig glade for støtten fra Lise. Hvert eneste øre skal gå til bygging av fotballbaner, sier Omdal, som i 2016 startet foreningen sammen med Erling Folkvord.

Norges Fotballforbund har lang tradisjon med å bruke fotball som bistandsredskap, og har et tett samarbeid med UD om flere pågående prosjekter. Per nå er NFF inne i 14 land i Midtøsten, Nord-Afrika og Balkan med bistandprosjekter og -arbeid.

NFFs internasjonale engasjement har som hovedmål å bidra til et mer likestilt samfunn gjennom utdanning av kvinnelige trenere og rekruttering av jentespillere.

Kilde: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2022/klaveness-gir-prispenger-til-fotballprosjekt-i-syria/

Del denne saken