Bodø kommune gir 50 000 og utfordrer Kommune-Norge!

50 000 takk! Her er den tverrpolitiske oppfordringen:

Kjære folkevalgte rundt om i Kommune-Norge.
Bli med og gi jenter og gutter i Kobanê en fotballbane!

Kobanê, lengst nord i Syria, ble mediekjent  etter at IS (Islamsk stat)  for to år siden nesten klarte å  erobre byen. IS led sitt første nederlag her. Byen ligger knapt 40 kilometer øst for Eufrat og tett inntil grensa mot Tyrkia. Folketallet var rundt 50 000 før krigen mot IS, som starta i september 2014.
Men seieren over IS kostet. Etter krigen lå det meste av byen i ruiner.
Ungene i byen Kobanê i nordlige Syria har mistet mye i krigen; familiemedlemmer, hus og skole.
Gjenoppbyggingen er begynt, men byen mangler alt. Livsnødvendige tiltak må tas først. Ungene får skolegang i midlertidige lokaler. Men ikke så mye mer.

Foreningen Fotballbane for jenter og gutter i Kobanê har startet en innsamling for å gi ungene i byen en, eller helst flere, fotballbaner. Per Ravn Omdal, som tidligere var president i Norges Fotballforbund, er foreningens leder. Han har ledet arbeidet med lignende prosjekter i Irak og i flyktningeleire i Jordan.
Målet er å gi unger og ungdom et lyspunkt. En mulighet til å utfolde seg i fellesskap, lek og glede. En del av ungers grunnleggende behov.

Vi som er folkevalgte i kommunene Bodø og Mosjøen støtter dette humanitære initiativet. Vi er glad for at både Fotballklubben Bodø/Glimt og Mosjøen Idrettslag allerede har gitt et bidrag til dette håndslaget til ungene i Kobane. Også Notodden kommunestyre har nylig vedtatt en bevilgning.Vi følger opp idrettslagenes og Notoddens eksempel og vil fremme forslag om at våre kommunestyrer gjør det samme.

Vi oppfordrer deg til å ta et lignende initiativ i ditt kommunestyre!

Vennlig hilsen
Ida Pinnerød, ordfører Bodø (Ap), Jann-Arne Løvdahl, ordfører Vefsn (Ap),Synne Bjørbæk, varaordfører Bodø (Rødt), Åshild Pettersen, varaordfører Vefsn (SV), Randolf Gryt, Bodø SV, Ida Gudding Johnsen, Bodø Venstre, Haakon Møller, Bodø MDG, Ingrid Lien, Bodø Sp, Gunvald Lindset, Vefsn Rødt, Tone Moby Røreng, Vefsn Ap, Carola Kari Urvik, Vefsn Venstre, Svein Olsen, Bodø Rødt

Del denne saken